Verkiezingen & registratie & volmacht & campagne!

08-09-2023

Verkiezingen & registratie & volmacht & campagne!

Een rustige zomer dachten we – totdat het kabinet viel. Het is nu alle hens aan dek t/m de verkiezingen op 22 november a.s. Alvast een aantal belangrijke data en tips voor iedereen die (natuurlijk!) wil gaan stemmen:
A) Voor diegenen die nog niet geregistreerd staan: 11 oktober is de uiterste deadline om dit te doen. Ga naar www.stemmenvanuithetbuitenland.nl en volg de instructies. Weet je niet zeker of je al geregistreerd staat? Bel Bureau Verkiezingen in Den Haag +31 70 353 44 00 of mail hen via Kbn.verkiezingen@denhaag.nl, dan zoeken ze het op.
Overige vragen, problemen? Laat het ons weten via info@snbn.nl;
B) Volmacht aanvragen: ook hier is de deadline 11 oktober a.s.! De voordelen van het gebruik van een volmacht (dus een gemachtigde in Nederland die namens jou je stem uitbrengt) zijn heel groot: ten eerste vermijd je zo de onbetrouwbare internationale posterijen (zekerheid dat je stem echt telt) en je kunt tot op de dag van verkiezingen nog je keuze bepalen – wel zo leuk in een totaal veranderend politiek landschap! Voor het aanvragen van de volmacht volg deze link.
C) Het stemmen zelf:

  • als je niet van de volmacht gebruik maakt, kun je je stembiljet afgeven op of opsturen aan alle ambassades en consulaten-generaal (niet honorair-consuls), zie www.nederlandwereldwijd.nl voor de adressen. Moet uiterlijk vrijdag 17 november 10.00 uur ter plaatse ontvangen zijn om op tijd in Den Haag te zijn;
  • Alle zelf opgestuurde briefstemmen moeten uiterlijk woensdag 22 november 2023 15.00 uur lokale tijd door het briefstembureau in Den Haag ontvangen zijn;
  • Op Curaçao, Aruba, Sint Maarten wordt een briefstembureau ingericht. Hier ontvangen kiezers woonachtig op deze landen hun stembescheiden en kunnen ze hun briefstem inleveren. Ook hier is de deadline woensdag 22 november 2023 om 15.00 uur (lokale tijd)

Voor meer info ga naar de volgende link.

GNBCC | News