En toen werd mijn rekening opgezegd

30-06-2023

En toen werd mijn rekening opgezegd

‘En toen zegde de bank mijn rekening op’

Samen met Stichting GOED en de VBNGB heeft SNBN eerder dit jaar een enquête gehouden over de dienstverlening van de Nederlandse banken. Niet alleen bankrekeningen, maar ook spaarrekeningen, beleggingsrekeningen worden opgezegd. Dit heeft vaak grote financiële gevolgen voor de gedupeerden. De banken sluiten de rekeningen vanwege de “controles op witwassen en terrorismefinanciering”, maar er lijkt geen enkele systematiek in het opzegbeleid te zitten. Bovendien werd onlangs bekend dat de controle op de banken versoepeld wordt.

Er is een dringende wens om op zijn minst één betaalbare basisrekening in Nederland aan te kunnen houden. Dit geldt voor zowel Nederlanders binnen de EU als buiten de EU. We gaan dus nogmaals de politiek benaderen om nu werk te maken van het recht op een Nederlandse bankrekening voor elke Nederlander.

De resultaten van de bankenenquête vind je in het rapport dat hierover is geschreven. Ons gezamenlijke persbericht roept onder andere banken op het opzegbeleid te stoppen.

Lees hier meer: https://mailchi.mp/snbn/30062023?e=7d8519b05e

GNBCC | News